På dette billede ser du en dejlig keramikskål fyldt med antiinflammatorisk karrysuppe. Ovenpå er der en selleristilk, og bagved suppen er der alskens sunde retter og med de flotteste farver.

Den gode energi – din ernæring

 

Den gode energi – din ernæring

Nu har jeg jo nævnt lidt om det her med mad og drikke. Og der er en ting, der er rigtig vigtig også her. Det er, at du har fokus på kemi. Kemien påvirker din krop. Uanset om det er det tøj her, du har på, eller det er det, du smører på huden, eller det du spiser og drikker igennem dagen. Det er meget giftigt at være menneske på denne her jord, fordi der er så meget kemi i omløb.

Du vælger selv

Og derfor så er du nødt til at være selektiv med, hvad det er, du påfører dig selv. Noget kan man selv gøre, og andet det bliver jo bare påført en, det kan du ikke undgå. Det er trafik og alt muligt andet – hvad der nu måtte komme forbi af forurening. Men … du vælger jo selv, hvad du spiser langt hen ad vejen. Altså det her med vende den her pakke om inde i supermarkedet, og lige se på hvad der af forskelligheder i det.

Det er ret vigtigt …

fordi det har en betydning på, hvor meget din krop den skal rydde op i det bagefter. Vi kan allesammen hygge os – og det skal vi også med diverse gode sager. Men det handler om denne her balance, der giver denne her fornyede livskraft.

Er du blevet frelst?

Og så skal man simpelthen se efter, hvad det er, man gør. Selvom det kan være lidt kedeligt, og æhhh skal vi nu også til det. Og skal det også være så frelst det hele. Det kan man da godt kalde det, at det er frelst. Men hvor ligger det frelste i, at man faktisk passer på sig selv? Det at du ikke accepterer, at du går og har det lidt dårligt. Og der er rigtig mange mennesker derude, der har skrevet tonsvis af bøger om det her. Og nogen har meget sandhed i det de skriver, og andre har fået det lidt forkert fattet. Men det er jo det, det hele handler om.

 

Den smukkeste melon på rustik tallerken. Bagved kan du se to meget modne figner samt gamle vinglas
Der er så mange gode vitaminer og mineraler i økologisk og biodynamisk frugt og grønt. Når du vælger den korteste vej fra jord til bord, så får du det mest vitale mad. Det er den livskraft, som du kan spise dig til – og som giver den gode grundenergi.

 

Så .. hvordan kan du gøre det bedre for dig selv?

Ja, for det første så er det jo det her med at vende den her pakke om i supermarkedet. Simpelthen forholde dig til, hvad det er du får ind af farvestoffer.

Om nu for eksempel soja er særligt godt, og hvad med det der rapsolie? Og hvad med det der palmeolie? Har du også en lille snert af empati for den omverden, som du nu engang bevæger dig rundt i? Når der er kemiske forbindelser i maden, der ikke kommer naturligt, så er det ikke særligt godt for kroppen. Sådan er det bare.

Spis som en neandertaler

Vi er tænkt til at spise helt basalt som en gammel neandertaler, der rendte rundt og fandt sådan lidt her og der. Det er den måde, vi stadigvæk er skabt på. Så nogen der har lavet et meget meget klogt stykke produkt til dig, et engineered lækkert produkt der gør, at du føler stimuli en uhensigtsmæssig måde, så er det ikke godt for din grundenergi.

Så back to basic

Det er helt enkelt. Fra jord til bord – altså fra jord til bord. Den skal være kortest mulig. Jo mere der er af kilometer imellem, jo mere kontamineret og forurenet og forarbejdet er det her produkt. Så … jeg vil ikke komme med nogen store løsninger her på hvordan, og hvad du kan gøre.

 

På billedet ser du to friskbagte brød, som jeg har for vane at bage. Bagved ser du rosmarin i vindueskarmen.
Jeg bager meget gerne mit eget brød, så ved jeg nemlig, hvad der er kommet i det. Jeg bruger alt muligt godt fra det økologiske rum … blandt andet chiafrø, sesam, blå birkes, loppefrøsskaller, havremel, hvedemel, tørrede brændenælder, olivenolie og meget andet lækkert. Opskriften er rent ud sagt altid forskellig – alt efter hvad smagen længes efter på bagedagen.

 

Vær ærlig overfor dig selv

Jeg vil give dig nogle links dertil, hvor du kan gå ud og læse nogen af dem, som jeg har brugt – og stadig bruger, som ved rigtig meget om det her. Og så vil jeg lade dig drage dine egne konklusioner. Men vær ærlig overfor dig selv, og gå ind i den dialog med dine madvarer – og dine drikkevarer. Og så lige bestemme dig for hvor meget kemi, du har lyst til at bringe ind i din krop.

Vores krop er tænkt til at leve rent

Vores krop er tænkt til at kunne genkende det, der kommer ind i systemet. Så nej, når du drikker en god light, hvad det end må være, sodavand med aspartham … og alt muligt andet gejl i, så forestil dig den bevægelse det gør, når du hælder det ned igennem systemet. Og vid, at det er det du kommer til at ernære dig selv ved. Det vil sige, at det skrammel, det kommer helt ud i dine celler – og i din grundenergi.

Vanernes krav

Kemi er rigtig mange forskellige elementer, der kræver, at du holder op med doven! Ja. Jeg sagde doven, fordi det kræver en indsats. Og det kræver også en afinstallation af ens indgroede gamle vaner. Så der skal være en dedikation bagved, og det er helt i orden. Og lidt ad gangen her og der, jo jo, det må du stadigvæk godt. Men vær bare obs på at hvert et valg har en konsekvens. Og al kemi det er bare ikke noget kroppen har godt af.

Se på hvad du tager af medicin
Se på hvad du smører din krop ind i
Hvad vasker du hår i
Hvad gør du rent i
Hvad spiser du, og hvad drikker du

Alt sammen noget du kan ændre på

Gøre lidt bedre. Skridt for skridt. Og så se ad hvordan din krop reagerer. Og hvordan din helhedsenergi – selve grundenergien, den forbedres. Dag for dag. Det er bare en super måde at få transformeret ens lidt lavere frekvens, til en højere frekvens. Og ved du hvad? Der er så meget at hente lige netop her.

Så …
Pas på derude – se jer godt for.
Og …
vær opmærksom på hvad der er af skrammel.

Links til inspiration:

Susy Grundahl – forfatter og terapeut
Anette Harbech – Mad for livet
Frede Damgaard – kostvejleder og naturterapi 
Medical Medium – Anthony William
Ann-Christine – Valdemarsro